PETPROTECT Katzenkrankenversicherung

Dierlijke haarallergie en allergie voor katten – wat te doen?

Wat kan men doen met een huisdiereigenaar allergie, zoals bij katten, om zijn Bescjwerdem weer onder controle te krijgen? Ook had ik een dierlijk haarallergie ontwikkeld tegen katten toen ik mijn kat in het begin ophaalde. Hoewel ik als kind al veel katten had, werd pas duidelijk dat ik allergisch was voor katten toen mijn eigen kat kwam. In deze video wil ik je wat moed geven als je zelf een kattenhaarallergie hebt!

Na 4 weken allergie

Zoals ik al schreef, kreeg ik na 4 weken, nadat mijn eigen kat er was, een kattenhaarallergie. Ik heb te maken met katten sinds ik een kind was.

De eerste maanden en weken

…Ik heb tijd doorgebracht met de typische astma, niezen en snotaanvallen bekend van hooikoorts. In de ochtend voelden de ogen en het gezicht altijd gezwollen aan.

Ik ging naar de huisarts.
Dit deed diverse tests, met kat bleek de allergietest correct. Ik was als eerste naar beneden. Bezorgd zou ik mijn geliefde kat moeten weggeven.

Mijn arts deed toen een linguale hyposensitisatie. Je geeft jezelf 3 keer per week 8 slagen van een remedie onder de tong. Laat dat daar twee minuten staan en slik het in. Onschadelijk, niet giftig 🙂

Ik ben eind 2004 begonnen

….daarmee en ik heb de symptomen sterk verminderd. Dus bijna niets!

Maar je moet het regelmatig en op vaste tijden innemen. Maar het heeft me veel geholpen.

Mijn arts raadde me af om een hyposensibilisatie met de bekende spuit uit te voeren.

Tot slot kan ik u de volgende samenvatting geven:

  • Kat gescheiden van de slaapkamer. Oké – ik doe dit niet. Mijn kat slaapt ‘s nachts met mij. Maar het kan helpen.
  • Geen tapijten. Hebben iets wat je goed kunt reinigen – laminaat, parket, PVC.
  • Vacuüm 2 x per week en veeg af met een vochtige doek. Verzamel al het haar.
  • Allerpet – dat haar en speeksel aan elkaar plakt, zodat je minder allergenen in de lucht hebt.
  • hyposensitisatie
  • Extra pyjama. Ga de slaapkamer niet binnen met normale kleding.
  • Voor het slapen douchen – houdt het kattenhaar, dat zich op eigen lichaam en in het haar bevindt, uit de slaapkamer.
  • Uw kat weggeven? Dat is aan u om te beslissen. Niemand kan die beslissing voor u nemen! Als de allergie echt extra sterk is, moet je daar nog eens goed over nadenken. Maar mijn allergie was in het begin ook sterk en is in de loop der jaren sterk verbeterd. Ik ben blij dat ik mijn kat toen niet heb weggegeven. Zij is een anker in mijn leven, zorgt voor mij als ik ziek ben en ligt dan veel bij mij en ik zorg voor haar.

onderste regel

Ik heb veel van deze tips opgevolgd. Het heeft veel geholpen.

  • Vooral de Hypo bracht extreme verbetering!

Update juli 2007 – Geen Hypo meer na verhuizing naar Hessen

Na de verhuizing van Rijnland-Palts naar Hessen moest ik op zoek naar een andere arts. Mijn nieuwe huisarts kon de medicatie niet meer voorschrijven. In Hessen is er waarschijnlijk een regeling die huisartsen niet en alleen Allergologen mogen voorschrijven.

Dus ging ik naar de allergoloog – allergie voor katten wat te doen

Na een zeer onvriendelijk gesprek met hem, waarin hij mijn binnenkattenattitude bekritiseerde, de behandelingsmethode van mijn oude arts in twijfel trok en over het algemeen twijfelde aan het succes van de behandeling, kwam de conclusie dat hij de behandeling NIET voortzet.
Vanuit zijn oogpunt kan ik de kat weggeven. Mocht ik niet het risico moeten nemen Ik wil de test overslaan.

Ik hoefde niet te zeggen of hij ook zijn vrouw of kinderen zou weggeven….. Of als hij zelfs huisdieren heeft.

Ik ben dienovereenkomstig boos uit de praktijk. Dus ik ga mijn huisarts raadplegen. Proberen een andere allergist te vinden.
Als het nodig is, betaal ik zelf voor het medicijn.

Er is geen enkele manier waarop een therapie kan worden gestopt in het tweede van de derde jaren. Het kan ook niet zo zijn dat deze ellendige allergist het succes van de therapie zal afschrijven naar “spychosomatisch effect” en dus geen echt behandelsucces voor hem zal hebben.

Ik kan alleen maar zeggen: Van dikke gezwollen en waterige ogen met hoest blijft er na 2 jaar af en toe een lichte hoest over.

  • En dit: Is een succes verifieerbaar voor ME.

Katzenstreu Empfehlung

Katzenfutter Empfehlung

Katzen Buch Empfehlung

Deckenspanner Empfehlung